[Upd] Toyota wellicht niet van start

John (Spooky4u)
Er bestaat een kans dat Toyota niet aan de start van de Grand Prix van Canada staat. Omdat Jarno Trulli tot tweemaal toe in bocht acht zijn voorwielophanging afbrak op de hoge curbstones wil het team eerst het probleem opgelost hebben, zodat de veiligheid van de rijders gewaarborgd blijft.

"Als coureur maak je wel eens wat mee, maar als er twee keer hetzelfde gebeurt geeft dat te denken voordat je weer in de auto stapt op een circuit waar je geen grote uitloopstroken hebt, maar wel veel snelle bochten", vertelt Trulli. Wat het team gaat doen wanneer de oorzaak niet gevonden wordt is bij de Italiaan niet bekend: "Ik heb geen idee eigenlijk, maar het team zit boven op de zaak.. Als het team besluit dat we wel gaan racen, dan zal ik gewoon naar buiten rijden, maar dan plaats ik er wel een groot vraagteken bij. We zullen het moeten afwachten."

Technisch directeur van Toyota, Pascal Vasselon, heeft alle vertrouwen dat het team tijdig het probleem opgelost heeft: "We hebben er vertrouwen in dat we een oplossing vinden. Het is nog te vroeg om te praten over een eventueel terugtrekken van ons team uit dit raceweekend. We zullen eerst moeten analyseren wat er is gebeurd."

Update:

Toyota zal gewoon deelnemen aan de Grand Prix van Canada. Een woordvoerder van het team liet dit de pers weten: "We zullen racen! We hebben alles onderzocht afgelopen nacht en hebben de afstellingen van de auto’s aangepast. Maar we hebben de coureurs geadviseerd om de kerbstones in bocht acht te vermijden".