Massa kijkt uit naar GP Canada

Sjors (Sj0rSz)
Felipe Massa kijkt vol vertrouwen uit naar de Grand Prix van Canada. Deze race staat voor komend weekend op het programma. De coureur van Scuderia Ferrari eiste in Monaco de derde plaats voor zich op en hoopt zondag weer met McLaren om de overwinning te strijden.

"Mijn prestaties in Montreal zijn niet zo slecht: ik werd al eens vierde in een Sauber en vorig jaar finishte ik als vijfde", liet Massa weten. "Vanwege de locatie van het circuit kan je het een stratencircuit noemen, maar het is niet te vergelijken met Monaco. De snelheid is veel hoger en de vangrails zitten niet zo dicht op je. Wat wel hetzelfde is als in Monaco is dat fouten hier meteen worden afgestraft aangezien je hier makkelijk kunt crashen."

Ook over het technische aspect van het circuit in Montreal had hij één en ander te zeggen: "De auto moet hier goede mechanische grip hebben en een goed aërodynamicapakket. Je moet een beetje compromissen zoeken en dat kan erg goed uitpakken of het kan slecht uitpakken. Ik verwacht dat de F2007 het in Montreal, en volgende week ook in Indianapolis, goed zal doen. Een nadeel van Montreal is dat het circuit niet veel gebruikt wordt en de grip gedurende het weekend enorm verandert. Hier moet je dus rekening mee houden bij het bepalen van de set-up. Je auto moet ook goed tegen de kerbs kunnen, want die moet je hier zeker raken als je een goede tijd wilt rijden."