Ook Eccles vertrekt naar PDC

Sjors (Sj0rSz)
Tony Eccles maakt, in navolging van veel andere darters, de overstap naar Professional Darts Corporation (PDC). De bond maakte dit dinsdag via Planetdarts.tv wereldkundig. Komend weekend speelt de Engelse darter zijn eerste toernooi, namelijk de UK Open.

Eccles is niet de eerste darter die de overstap van de British Darts Organisation (BDO) naar de PDC maakt. De Brit maakt de overstap naar aanleiding van 'het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Ook bevestigde de darter dat, dankzij deze overstap, een sponsor had gevonden. Onder andere Mervyn King, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld gingen The Viper voor.

"Ik had net een plaats toegewezen gekregen in het Engelse team voor de World Cup, maar ik miste de gretigheid. Er was niets meer om voor te spelen, behalve de TV-toernooien", liet Eccles in een reactie weten. "Ik kijk erg uit naar mijn debuut bij de PDC en heb zin om komend weekend naar Bolton af te reizen voor het UK Open. Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging."

De bondscoach van de Engelse dartploeg zal nu op zoek moeten gaan naar een andere darter. Naast Martin Adams, Tony O'Shea en John Walton maakte Eccles namelijk deel uit voor de selectie voor het WDF WK in Den Bosch.