[RG] Federer naar halve eindstrijd

Sjors (Sj0rSz)
Roger Federer heeft zich voor de halve finale van Roland Garros weten te plaatsen. De Zwitser nam het in de kwartfinale op tegen Tommy Robredo. In dit duel verloor hij zijn eerste set van het toernooi, maar kwam nooit in serieuze problemen. De setstanden waren 7-5, 1-6, 6-1, 6-2.

Federer maakt in Parijs jacht op de enige Grand Slam-titel die hij nog niet in zijn collectie heeft. In het begin van de wedstrijd leek het er sterk op dat de Zwitser het zwaar zou gaan krijgen. De eerste set wist de nummer één van de wereld nog moeizaam te winnen, maar de tweede set ging verrassend naar zijn tegenstander.

Dat was ook meteen het keerpunt in de wedstrijd, aangezien Federer zijn opponent daarna geen enkele kans meer gunde. Robredo kon nog drie games op zijn conto bijschrijven. Het resterende deel wist de Zwitser naar zich toe te trekken.

Dinsdagavond wordt bekend tegen wie Federer het in de halve eindstrijd op moet nemen. Deze zal voortkomen uit de confrontatie tussen Nikolay Davydenko en Guillermo Cañas.