NFLE: Admirals uitgeschakeld voor World Bowl XV

Richard (Rieleks)
De Amsterdam Admirals zijn er voor het eerst in drie jaar niet in geslaagd de World Bowl te halen. De winnaar van 2005 scoorde zelf wel 38 punten, Rhein Fire maakte er echter drie meer. Fire was al uitgeschakeld voor de World Bowl.

De Admirals kwamen ditmaal niet goed uit de startblokken. Na zeven plays stonden de Düsseldorfers al met 7-0 voor dankzij een 1-yard touchdown run van running back Michael Franklin. De Admirals kwamen in de daaropvolgende drive langszij doordat ook Jonathan Smith een 1-yard touchdown run op zijn naam schreef. Een 49-yard field goal van kicker Jaret Johnson zette de Admirals zelfs nog op voorsprong. Zeker toen safety Grant Mason een turn-over veroorzaakte met een interceptie leek Amsterdam op rozen te zitten. Quarterback Drew Olson gooide echter ook een interceptie met als verschil dat deze zestig yards werd teruggelopen door Andrew Pace.

Een sack en een geblokkeerde punt in het tweede kwart zetten Fire vlak voor de endzone van de hoofdstedelingen. Een 9-yard touchdown run van Charles Anthony was het gevolg. Door een 41-yard field goal van Johnson en een 4-yard touchdown run van Smith naderde Amsterdam Rhein tot op één punt. Fire's kicker Mark Brubaker zette de Admirals weer op een achterstand van vier punten dankzij een 36-yard field goal, vlak voor de pauze.

Het derde kwart begon dramatisch voor Amsterdam. Een korte pass van Olson werd wederom ondergeschept en voor 68 yards teruggelopen in de endzone van de Admirals, ditmaal door cornerback Carlos Hendricks. Amsterdam herstelde zich echter en een 23-yard pass van Olson naar wide receiver Noriaki Kinoshita zette de 31-27 op het scorebord.

In het vierde kwart gooide quarterback Cody Pickett al snel een 7-yard touchdown pass naar tight end Sean Mulcahy waardoor de Admirals in feite al kansloos waren. Een 37-yard field goal van Johnson werd tenietgedaan door een field goal van Brubaker van 31 yards. Even leken de Admirals terug te komen. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen ving wide receiver Justin Surrency een 2-yard touchdown pass van Olson en de daaropvolgende two-point conversion slaagde. De achterstand op Rhein was nu nog maar drie punten. De onside kick belandde echter in Duitse handen, waarna Pickett de wedstrijd uit kon knielen.

Met nog twee duels te gaan staat er voor beide teams niets meer op het spel. De stand bovenin is nog wel spannend. Frankfurt lijkt de World Bowl te gaan halen, terwijl Cologne en Hamburg nog twee spannende wedstrijden tegemoet gaan.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Cologne Centurions - Hamburg Sea Devils7 - 21
Berlin Thunder - Frankfurt Galaxy22 - 25
Rhein Fire - Amsterdam Admirals41 - 38

Stand na achtste speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy8620
Hamburg Sea Devils8530
Cologne Centurions8530
Rhein Fire8350
Amsterdam Admirals8350
Berlin Thunder8260


Programma negende speelronde

DatumTijdWedstrijd
Vrijdag 8 juni19.00Berlin Thunder - Rhein Fire
Zaterdag 9 juni18.00Cologne Centurions - Amsterdam Admirals
Zaterdag 9 juni18.00Hamburg Sea Devils - Frankfurt Galaxy