[MotoGP] Winst voor Rossi

Stefan (sportfreak)
Valentino Rossi heeft op het circuit van Mugello de Grand Prix van Italië in de MotoGP klasse gewonnen. Rossi eindigde met drie seconden voorsprong op Dani Pedrosa.

Het was Casey Stoner die direct na de start de leiding nam en een klein gaatje sloeg. Dit werd echter al snel gedicht en er ontstond een kopgroep van zo’n acht coureurs. Op het moment dat de groep uit elkaar viel was het Pedrosa die aan de leiding ging, voor Rossi, Stoner, John Hopkins en Alex Barros.

Nog voor de helft van de race wist Rossi de Spanjaard te passeren en de leiding over te nemen. Langzaam werd de voorsprong van de Italiaan op Pedrosa groter. Daarachter waren het de Ducati’s van Stoner en Barros. Op een paar ronde van einde ging Barros de WK leider voorbij en pakte zo de derde podiumplek.

John Hopkins kon het tempo van de Ducati’s niet volgen en eindigde als vijfde, voor Toni Elias, Loris Capirossi en Chris Vermeulen.

In de WK stand gaat Casey Stoner nog aan de leiding, maar Rossi heeft dankzij zijn overwinning zijn achterstand teruggebracht tot negen punten.