Denen zullen niet protesteren

Maikel (WeebI)
Denemarken heeft aangegeven geen protest te zullen indienen, mocht UEFA de winst van het duel van gisteravond aan Zweden geven. De wedstrijd werd bij een stand van 3-3 vlak voor tijd gestaakt.

In een dramatische wedstrijd kwamen de Zweden al snel op een 0-3 voorsprong. Na een heroïsche inhaalslag kwam Denemarken echter een kwartier voor tijd langszij. Toen scheidsrechter Herbert Fandel in de laatste minuten een penalty toekende aan Zweden werd dat een supporter van waarschijnlijk Denemarken teveel. Deze sprong het veld op om de arbiter een klap te verkopen. Fandel staakte hierop het duel.

Mocht de wedstrijd niet worden afgemaakt, dan krijgt Zweden hoogstwaarschijnlijk een 0-3 overwinning. Dit resultaat wordt echter niet bevestigd totdat de UEFA de zaak volledig heeft onderzocht. De Deense voetbalbond heeft reeds gemeld niet te zullen protesteren bij een eventueel verlies.

"Dit is een zwarte rand om de reputatie van het Deense voetbal", aldus woordvoerder Lars Behrendt. "We hebben een laag hek om het veld geplaatst om het publiek optimaal zicht te geven. Dit was het risico dat we namen." Behrendt wist ook nog te vertellen dat de fan is opgepakt en vervolgd zal worden. Naast de supporter die Fandel aanviel wisten nog twee mensen het veld te betreden.

"Dit had een Scandinavisch voetbalfeest moeten worden", zegt Deense doelman Thomas Sørensen. "Maar deze twee incidenten zorgden voor een echte anticlimax." Aansticher van de penalty en ontvanger van de rode kaart, Christian Poulsen, verontschuldigde zich. "Mijn verstand was weg en ik raakte hem. Ik bied mijn excuses aan aan mijn teamgenoten en de toeschouwers", aldus de middenvelder van Sevilla. "Het is het domste dat ik ooit heb gedaan. Ik kan het niet uitleggen."