IJsselmeervogels kampioen zaterdagamateurs

Michel (methodmich)
Regerend landskampioen IJsselmeervogels blijft op koers om deze titel te prolongeren. Vandaag wist de vereniging uit Bunschoten namelijk het zaterdagkampioenschap voor zich op te eisen. In de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg had IJsselmeervogels aan een punt al genoeg. De titel werd echter geheel in stijl binnen gehaald, want het elftal van Cees Lok won met 2-1.

De "Rooien" kenden een vliegende start tegen HHC Hardenberg. Al in de derde minuut was topscorer Jeffrey Winter maar weer eens succesvol. Hij rondde een soepele aanval netjes af. In het restant van de eerste helft herstelde HHC Hardenberg zich en wist het nog enkele plaagstoten uit te delen. Deze bleven echter zonder succes.

In de tweede helft wisten de bezoekers IJsselmeervogels nog behoorlijk in verlegenheid te brengen. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, was het andermaal Jeffrey Winter (foto) die toesloeg. Zijn treffer, zes minuten voor tijd, betekende dat IJsselmeervogels kon gaan feesten. De topscorer tilde zijn seizoenstotaal in competitieverband hiermee naar 30 treffers in 28 duels. De eretreffer van Kenny Kroeze voor HHC Hardenberg was leuk en verdiend voor het elftal van trainer Michel Jansen, deze week nog genomineerd voor de Rinus Michels Award. Het mocht voor de thuisploeg de pret echter niet drukken.

Op de titel van IJsselmeervogels valt niets af te dingen. De drie tot nu toe gespeelde duels werden allemaal gewonnen. HHC eindigt met drie punten uit vier wedstrijden, IJsselmeervogels speelt dinsdag nog bij Rijnsburgse Boys. Die ploeg heeft ook drie punten. Volgende week zaterdag start IJsselmeervogels, dat de veertiende zaterdagtitel in de clubhistorie mocht vieren, met een thuisduel tegen de zondagkampioen de strijd om de landstitel bij de amateurs.