Räikkönen nog niet uitgeschakeld

John (Spooky4u)
Kimi Räikkönen ziet zichzelf nog steeds als kanshebber voor het kampioenschap. De Fin bewees zichzelf geen dienst met zijn achtste positie in Monaco, maar voelt zich nog niet verslagen.

"Natuurlijk is het gat tussen mij en Alonso groot, maar we zitten nog maar in het eerste deel van het kampioenschap. We geven alles en zullen vechten tot het laatste moment. Er vechten vier coureurs om de winst, en er kan nog van alles gebeuren", vertelt Räikkönen. De Ferrari coureur beseft dat door zijn eigen toedoen in Monaco het gat met de McLaren coureurs flink gegroeid is: "Deze dingen gebeuren nou eenmaal in de racerij. Het was mijn fout, ik nam teveel risico. Het is heel jammer, want de auto voelde erg goed aan. Het voelde alsof ik misschien wel voor het eerst dit jaar alles uit de F2007 kon halen".

Teambaas Jean Todt deelt de mening van zijn coureur: "Kimi moet nog steeds gezien worden als kanshebber op de wereldtitel. Het is nog steeds open, zeer open zelfs. Als er nog twee races te gaan waren, dan was vijftien punten inlopen onmogelijk. Nu moeten er nog twaalf races verreden worden, en dan moet je gemiddeld 1.25 punt per race inlopen. Dat is niet veel."