Verkerk neemt toekomst in beraad

Sjors (Sj0rSz)
Martin Verkerk gaat voorlopig nog even door met tennis. Eerder op de dag werd hij op het tennistoernooi van Roland Garros uitgeschakeld. De Alphenaar hoopt nu op een wildcard voor het toernooi in het Brabantse Rosmalen. Bovendien gaat hij deelnemen aan teamtennis in Amerika.

Verkerk heeft zich voorgenomen om in augustus de balans op te maken. "Ik ben er nog niet uit of ik verder wil", liet de Nederlander, na de verloren partij tegen de Italiaan Simone Bolelli, weten. In Frankrijk was het overigens voor het laatst dat de tennisser gebruik kon maken van zijn beschermde status. De afgelopen tweeënhalf jaar had hij diverse blessures, waardoor het niet mogelijk was om op de baan te staan.

Uiteindelijk kreeg Verkerk op acht toernooien toch de mogelijkheid om deel te nemen, maar wist geen enkele set binnen te slepen. "Ik voel me opgelucht dat die reeks erop zit. Je weet nu waar je staat", liet de Nederlander weten. Momenteel staat hij rond de 700e plaats op de wereldranglijst. Dit houdt in dat de tennisser veroordeeld is tot het spelen van challengers of nog erger, het futurecircuit. "Of ik dat wil? Daar ben ik nog niet uit. Het is leuk om te tennissen, het is niet zo leuk om zo op je broek te krijgen. Ik wil het gevoel hebben dat ik kan terugkeren in de top 50. Ik heb geen zin om straks ergens tussen plaats 80 en 120 te hangen."