[Giro] Garzelli wint voor de tweede maal

Gerard (RedFever007)
Gisteren konden de renners genieten van een rustdag, vandaag stapten 143 overgebleven renners weer op de fiets. De etappe van vandaag begon in Agordo en eindigde in Lienz. Stefano Garzelli was na 189 kilometer de snelste. Het was zijn tweede overwinning in deze Giro d’Italia.

Het peloton begon rustig aan de etappe. Het gemiddelde bedroeg nog geen dertig kilomter per uur. Het weer werkte ook niet echt mee, regen en lage temperaturen noopten de renners tot het aantrekken van de regenjassen, beenwarmers en armstukken. De eerste aanval kwam, met nog 64 kilometer voor de wielen, op naam van Laurent Mangel van AG2R Prévoyance en Benoît Joachim uit de Astana-ploeg.

De twee koplopers kregen gezelschap van zes andere renners voordat de eerste col bereden werd. In de afdaling vanaf Anras moest Julian Dean de koplopers laten gaan. Op de laatste klim ging Stefano Garzelli er alleen vandoor, de zes anderen konden niet volgen. De achterstand bleef binnen de perken maar de achtervolgers wisten Garzelli niet bij te halen. Met nog zeven kilometer te gaan was het gat dertig seconden. Na 5:34’07” gekoerst te hebben kwam Garzelli als eerste over de meet, tweede werd Mangel. Di Luca blijft in het roze.