Dennis: "We hebben niets gemanipuleerd"

Olga (Nuongirl)
Het team van McLaren Mercedes vindt dat zij niets verkeerd heeft gedaan in de Grand Prix van Monaco, waarin hun coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton afgelopen zondag eerste en tweede werden.

De Britse renstal zou de strategie tijdens de race hebben aangepast om beide coureurs niet met elkaar in gevecht te laten raken. Gisteren kondigde de FIA aan dat het een onderzoek in zal stellen naar de teamorders die McLaren tijdens de race in Monaco aan haar rijders zou hebben gegeven.

McLaren heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het onderzoek. "We zien het onderzoek dat de FIA heeft ingesteld met vertrouwen tegemoet", aldus een woordvoerder van het team. "Alle beslissingen die we vóór en tijdens de race hebben genomen, waren in overeenstemming met de International Sporting Code."

Teambaas Ron Dennis vindt niet dat er regels zijn overtreden: "Je hebt een strategie nodig om een race te winnen. Teamorders gebruik je om een race te manipuleren. Dat laatste hebben we absoluut niet gedaan. We hebben alleen in de Grand Prix van Australië van 1998 een keer ingegrepen, toen een onbekende over onze teamradio Mika Hakkinen de opdracht had gegeven om naar de pits te komen. Hij kwam de pits binnen en zou de race hebben verloren. Omdat dat niet eerlijk was, hebben we dat weer rechtgezet."