Afwijkend programma Veldhuis bij NK

Sjors (Sj0rSz)
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen zwemmen zal Marleen Veldhuis een aangepast programma afwerken. De zwemster laat het koningsnummer, de 50 meter vrije slag, namelijk aan zich voorbij gaan.

Toch heeft Veldhuis nog genoeg wedstrijden over waar ze wel aan deel zal nemen, namelijk de 50, 100 en 200 meter vrije slag en de 100 en 200 meter vlinderslag. Verder zal ze ook nog op de 50 en 100 meter rugslag in actie komen.

Inge Dekker, specialiste op de vlinderslag, zal aan de gebruikelijke nummers deelnemen. Bovendien start de Nederlandse ook nog op de 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Ook Pieter van den Hoogenband zal op de nummers te zien zijn waaraan hij normaal gesproken deelneemt. Toch heeft ook hij nog een wedstrijden aan zijn programma toegevoegd, namelijk de vrije slag en de vlinderslag.

"Die andere nummers zwemmen ze vooral voor de afwisseling", liet Jacco Verhaeren, trainer van de zwemmers, weten. "Bovendien starten Marleen en Inge in de week erop bij de Mare Nostrum Tour weer op hun hoofdnummers."