[NASCAR] Car of Tomorrow al in 2008

Sander (sanger)
De organisatie van de Nascar-serie heeft besloten vanaf 2008 fulltime gebruik te gaan maken van “The Car of Tomorrow”. In het huidige Nascar-seizoen wordt reeds gebruik gemaakt van de zogeheten “Car of Tomorrow”. Deze nieuwe auto wordt slechts in een beperkt aantal races gebruikt, en zou gefaseerd over twee jaar in gebruik worden genomen.

Oorspronkelijk is het Car of Tomorrow-programma in 2002 opgestart. De doelstelling was het racen goedkoper, veiliger en beter te maken. De meeste coureurs zijn nu van mening dat het beter is om slechts één auto te ontwikkelen in plaats van twee. Dale Earnhardt jr: "Het is toch het één of ander, niemand houdt er toch van om op twee sporen te werken. Iedereen wordt daar helemaal gek van."

De verwachting is dat de teams per jaar ruim een miljoen dollar zullen besparen, wat met name de kleinere teams ten goede zal komen. Jeff Gordon, momenteel leider in het klassement: "Die auto heeft nog niet op een 1,5 mijl oval gereden en ik zou graag willen weten, hoe we dat aan moeten pakken. Maar er moet nog veel gedaan worden, want eigenlijk weten we gewoon te weinig van die auto af. Voor dit seizoen stonden er 16 COT-races op het programma. Alle wedstrijden die tot nu met de COT-car verreden werden, werden door het team van Hendrick Motorsports met Jeff Gordon, Jimmie Johnson en Kyle Busch gewonnen."