Massa voorziet chaos in Monaco

Sjors (Sj0rSz)
Felipe Massa, coureur van Ferrari, denkt dat het komend weekend tijdens de Grand Prix van Monaco een chaos zal worden. Voor zaterdag en zondag is namelijk regen voorspeld. In combinatie met de nieuwe regels voor de banden zou dit wel eens een weekend vol incidenten kunnen worden.

"Ik heb naar de weersvoorspelling gekeken en het lijkt erop dat het gaat regenen. Geloof het of niet, dat wordt een compleet nieuwe ervaring voor mij. Ik heb hier nog nooit onder natte omstandigheden gereden en regen zou de race alleen maar moeilijker maken. In Monaco is de ruimte voor een foutje al nihil, op een natte baan maak je eerder en vaker foutjes. Maar daar heeft iedereen last van, als het regent, regent het op ons allemaal", liet Massa in een reactie weten.

Een regenbui zou behoorlijk wat invloed op de race van zondag uit kunnen oefenen, wat voor de banden nog meer geldt. De reglementen van dit jaar laten er geen twijfel over bestaan. Elke coureur moet per race twee soorten compounds gebruiken. Bandenleverancier Bridgestone maakt tijdens het weekend in Monaco voor het eerst gebruik van een superzachte band. De verwachting is dat verschillen ten opzichte van de 'gewone' zachte versie groot zijn.

Tijdens de Grote Prijs van Monaco zullen de coureurs dus twee soorten banden moeten gebruiken, wat uiteindelijk ook een grote rol kan gaan spelen. Dit is zeker het geval als de safety car de baan op moet. Tijdens de vier voorgaande wedstrijden in Monte Carlo was dit namelijk het geval.

Massa: "Het is dit jaar meer dan ooit een loterij. Als een safety car vereist is kan dat een voordeel of nadeel zijn, dat hangt af van de compound band die je op de auto hebt. Ik heb ook nog niet echt een gevoel van de superzachte banden, want vorige week bij de test op Paul Ricard kon ik geen goede runs met die banden voltooien. Maar net als in een echte loterij heb je een beetje geluk nodig en hopelijk valt voor ons alles samen komend weekend."