Tiende landstitel voor hockeysters Den Bosch

Stefan (sportfreak)
De hockeysters van Den Bosch hebben voor het tiende jaar op rij de landstitel veroverd. In het beslissende play-off duel werd Amsterdam met 2-0 verslagen.

Lang ging de wedstrijd tussen de twee ploegen gelijk op. Veel kansen wisten de ploegen echter niet te creëren. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft kreeg Den Bosch de overhand. Een breekpunt in de wedstrijd was echter een onterechte gele kaart en daarbij behorende tijdstraf van tien minuten voor Amsterdam speelster Miek van Geenhuizen. Direct daarna scoorde Den Bosch uit een strafcorner de 1-0. Na de 2-0 van Maartje Paumen, ook uit een strafcorner, was de wedstrijd beslist.

"De hele wedstrijd wordt er geduwd,getrokken,theater gemaakt.En dan krijg je geel voor zoiets",mopperde Eveline Wisse Smit met de tranen in de ogen."Als je opeens met zijn tienen staat, dan vallen er gewoon gaten,dat kan niet anders.Heel frustrerend dat een finale op zo'n manier beslist wordt."
"We hebben waanzinnig goed gespeeld",
vond ploegmaat Sylvia Karres."De meest technische speelster deelt een duwtje uit en krijgt geel.Heel onterecht."

Blijdschap was er bij Den Bosch speelster Mijntje Donner. "Het was een moeizaam duel, waarin het moeilijk was om kansen te creëren. Maar de titel is fantastisch." Donners, die alle tien de titels met Den Bosch meemaakte, beëindigd na het EC 1 toernooi volgende week in Azerbeidzjan haar carrière.