Hargreaves naar Manchester United

Maikel (WeebI)
Dat Owen Hargreaves Bayern München zou verruilen voor Manchester United was eigenlijk slechts een kwestie van tijd. Nu zegt Franz Beckenbauer dat er een akkoord is tussen de beide clubs.

Hargraeves staat al jaren in de belangstelling van Manchester United. Coach Alex Ferguson is een groot fan van de Engelse middenvelder. Bayern München wilde de international vorig jaar zomer en afgelopen winter echter niet laten gaan, maar de zaken lijken nu anders. Voorzitter van de Duitse club, Franz Beckenbauer, heeft aangegeven dat er overeenstemming is en dat Hargreaves in de aankomende transferperiode de overstap naar Engeland maakt.

Reden voor de ommekeer bij de Duitsers is waarschijnlijk het slechte seizoen. Niet alleen werd de titel niet verdedigd, zelfs Champions League-voetbal was buiten bereik voor Der Rekordmeister. Hargreaves zou de Beierse club een kleine ¤ 25 miljoen op moeten leveren. De 26-jarige middenvelder speelt al sinds 1997 voor Bayern. In 2000 werd de in Canada geboren Engelsman prof en sindsdien speelde hij 144 duels voor de Duitsers, waarin hij vijfmaal doel trof.

"Owen gaat weg", aldus Beckenbauer tegenover DSF. "Dat was de wens van de speler. Het is een goede deal voor beide clubs, voor ons vooral financieel."