Promotie voor Almería

Maikel (WeebI)
Het was al zo goed als zeker, maar gisteren werd het pleit definitief beslecht. Almería speelt vanaf volgend seizoen voor het eerst in de historie in de Primera División.

Almería, waar ex-international Sander Westerveld het doel verdedigt, won gisteren met 3-1 van degradatiekandidaat Ponferradina. Hierdoor konden de Andalusiërs promotie niet meer mislopen, met nog drie speelronden te gaan. De top 3, bestaande uit koploper Real Valladolid, Almería en Real Murcia is nu zeker van een plaats bij de beste 20 van Spanje volgend seizoen. Het gat met de nummer vier, Ciudad de Murcia, is inmiddels zo groot dat het ook niet meer dan terecht is.

De vraag is nu alleen nog wie de drie ploegen gaan vervangen. Gimnàstic de Tarragona, dat vorig seizoen nog promoveerde, lijkt niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie. Daarboven is er een gevecht gaande om de veilige plaatsen 15, 16 en 17. De huidige nummers 18 en 19, Real Sociedad en Celta de Vigo, zullen nog hard moeten knokken om Athletic Club de Bilbao, Levante of Real Betis te achterhalen. Overigens is Athletic samen met FC Barcelona en Real Madrid de enige ploeg die nooit degradeerde.