Europees voetbal voor HSV

Sjors (Sj0rSz)
Niemand dacht tijdens de winterstop dat Hamburger SV Europees voetbal zou halen, maar toch is het Huub Stevens gelukt. De trainer werd begin dit jaar naar Duitsland gehaald. Dankzij de overwinning op Alemannia Aachen (4-0) kwalificeerde de ploeg zich voor het Intertoto-toernooi.

Stevens was erg tevreden met deze afsluiting van een beroerd seizoen. "Ik heb van het begin gezegd dat we veertien finales moesten spelen. Die uitdaging heeft de ploeg voortreffelijk opgepakt. We zijn van plaats achttien naar zeven stegen en mogen de Intertoto in. Dat is geweldig. Niemand durfde dat enkele maanden geleden te voorspellen. Iedereen binnen deze club heeft daar aan meegewerkt."

Voor aanvang van de laatste speelronde waren er nog zeven ploegen die uitzicht hadden op het ticket voor de Intertoto. Borussia Dortmund had tot vandaag het meeste uitzicht op het Europese toernooi, maar het verlies bij Bayer Leverkusen (2-1) gooide alsnog roet in het eten. Ook naaste concurrent Hannover '96 wist niet te winnen, waardoor de ploeg van Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong uiteindelijk de lachende derde was.

VfB Stuttgart werd op de laatste speeldag kampioen van Duitsland en plaatste zich, net als nummer twee Schalke 04, rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Werder Bremen is veroordeeld tot de voorrondes van het miljoenenbal. Bayern München en Bayer Leverkusen zullen in het toernooi om de UEFA Cup uitkomen.


Huub Stevens zorgde voor succes bij Hamburger SV