Gascoyne verwacht goede resultaten in Monaco

Olga (Nuongirl)
Mike Gascoyne, hoofd technische zaken van Spyker F1, heeft gezegd dat hij denkt dat het team tijdens de Grand Prix van Monte Carlo beter zal presteren dan tijdens de eerste vier races van het seizoen.

Op het stratencircuit in het Zuid-Europese staatje is de auto altijd minder belangrijk waardoor de rijder het verschil kan maken. Volgens Gascoyne zijn Adrian Sutil en Christijan Albers daar toe in staat. "Monaco is zeker onze beste kans is om in de eerste races van het seizoen een goed resultaat te behalen. Het is duidelijk dat de efficiëntie van het aërodynamicapakket hier niet de sleutel tot succes is, omdat de auto's met maximale luchtweerstand rijden. Ik denk dan ook dat we hier competitiever kunnen zijn dan we tot nu toe op andere circuits zijn geweest. Het is ook een race waar de safety car op de baan kan komen, waar het kan regenen, enzovoort, dus we moeten er het beste van maken. Een voordeel is dat de rijders het circuit ook goed kennen: Adrian heeft hier eerder gereden en het erg goed gedaan en ook Christijan heeft hier een goed verleden."

Gascoyne zei verder dat er geen al te grote updates aan de wagen zullen zijn. "Er zijn geen grote verbeteringen in Monaco, maar er zullen een paar kleine aërodynamische onderdelen zijn die we op de auto zetten om het hoge level van downforce te genereren. Sommige onderdelen zijn specifiek voor Monaco, maar sommigen zullen ook worden gebruikt voor ons telkens voortdurende proces van ontwikkeling."