Jordan: "Voorzichtig met Hamilton"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Eddie Jordan heeft in de Britse pers gewaarschuwd Lewis Hamilton niet teveel druk op te leggen. De oud-teambaas is bang dat er te veel van de jongeling wordt verwacht.

Terwijl in de Britse pers de superlatieven lijken te ontbreken bij het beschrijven van de prestaties van Hamilton, roept Eddie Jordan op tot voorzichtigheid. Hij is bang dat de jonge Brit de kant van Button op kan gaan: een rijder met veel potentie die onder de druk bezwijkt en de verkeerde beslissingen neemt.

Jordan gelooft echter wel dat Hamilton de juiste karaktertrekken heeft om een grootse winnaar te worden: "Hamilton lijkt een dubbele persoonlijkheid te hebben. Hij is een beleefde, ontzettend aantrekkelijke jonge man. Maar ik garandeer dat hij niet zo is in de auto."

Het geloof is er dan ook dat Hamilton de nummer één positie binnen McLaren van Fernando Alonso kan gaan overnemen. Jordan denkt dat Alonso zijn teammaat voor het seizoen heeft onderschat en nu spijt zal hebben dat hij de nummer één positie niet in zijn contract heeft laten opnemen.

Ondanks de woorden van Jordan zal de komende week in de Britse pers volop worden gespeculeerd op de eerste winst van Hamilton. Gehoopt wordt dat hij in Monaco de hoogste trede van het podium mag beklimmen.