'Mark Wotte onderheven aan FIFA-onderzoek'

Michiel (WanEnOonlie)
Mark Wotte stond gedurende 2006 onder contract bij de Egyptische club Al-Ismaili. De trainer van RKC Waalwijk zou zich daar echter hebben bezig gehouden met louche praktijken.

Volgens een vandaag in het AD verschenen bericht beweert de FIFA dat in ieder geval, en zou de wereldvoetbalbond een onderzoek hebben aangekondigd naar Wotte. Ze beschuldigen de oud-technisch directeur van Feyenoord van het profiteren van de handel in spelers: indien Wotte spelers bij andere clubs onderbracht zou hij aan de transferopbrengsten meeverdienen. Dat is volgens de FIFA verboden.

Wotte zelf zegt in het AD niet op de hoogte te zijn geweest van de illegaliteit van zijn bezigheden. "Ik heb ingestemd met deze clausule op advies van mijn adviseurs en op voorspraak van de voorzitter van Al-Ismaili. Maar ik heb er zelf niet om gevraagd en ook niets verkeerd gedaan. De voorzitter wilde spelers verkopen en gebruik maken van mijn netwerk om de jongens zo tegen hogere bedragen van de hand te kunnen doen."

Volgens Wotte is er tijdens zijn aanstelling als trainer geen speler verkocht, en daar is de oefenmeester blij om. Toch is de FIFA niet tevreden: de bond is van mening dat een dergelijke clausule niet in een contract thuishoort en wil dan ook stappen ondernemen. Ook de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal eist antwoorden van Wotte. Wordt ongetwijfeld vervolgd.