[IDL] Anderson schrijft IDL op zijn naam

JJdJ1984
De Schot Gary Anderson is erin geslaagd de International Darts League in 2007 op zijn naam te schrijven. De Schot won in een best-of-25 met 13-9 van zijn tegenstander Mark Webster.

Anderson begon sterk en kwam al snel op een 2-0 voorsprong in sets. Webster kwam goed terug en na vier gespeelde sets was de stand weer gelijk. De volgende twee legs gingen naar de Schot en hij bleef eigenlijk altijd een break voor zijn tegenstander. Webster speelde niet onaardig maar kon deze break achterstand niet meer goed maken. Anderson won de partij uiteindelijk met 13-9

De gemiddeldes van beide spelers lagen erg dicht op elkaar. Anderson gooide 31,95 per pijl terwijl zijn opponent 31,51 gooide. Gary Anderson wist achttien maal de hoogste score van 180 op het bord te zetten, terwijl Webster slechts acht maal deze score wist te gooien. Het uitgooi-percentage van Webster was met 40% hoger dan dat van Anderson (33,70%). Anderson mag door deze overwinning een bedrag van dertigduizend euro op zijn bankrekening schrijven. 'Webby' is vijftienduizend euro rijker.