NFLE: Admirals verliezen van Hamburg

Richard (Rieleks)
De Amsterdam Admirals zijn er niet in geslaagd de goede reeks vervolg te geven. Op het gladde veld in de AOL Arena verloren de Amsterdammers met 24-17 van de Hamburg Sea Devils. Ditmaal was het de eerste helft die de Admirals de das omdeed, waarin quarterback Drew Olson geblesseerd raakte en niet meer terugkeerde.

In het eerste kwart liep de offense uit Amsterdam van geen kant. Het was dan ook niet verrassend dat Olson de ondergang inleidde. Een korte pass van de quarterback werd ondergeschept en voor 34 yards terug de endzone ingelopen door Byron Hardmon, hetgeen een 7-0 voorsprong voor de Sea Devils betekende Tot overmaat van ramp viel Olson ook nog eens geblesseerd uit, waardoor backup quarterback Corey Bramlet tegenover zijn oudere broer Casey Bramlet kwam te staan.

Het tweede kwart was het de defense van de Admirals die ternauwernood een touchdown kon voorkomen, maar wel een 25-yard field goal van Shane Andrus moesten toestaan. De offense uit Amsterdam kon ook met Bramlet geen potten breken, waardoor Hamburg de druk op de defense kon houden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 39-yard touchdown pass van Sea Devil quarterback Bramlet naar wide receiver Marcus Maxwell. Zo bepaalde Hamburg de ruststand op een comfortabele 17-0 voorsprong.

In de tweede helft herstelde de Admirals zich. De offense begon te lopen en de defense kreeg meer grip op de Hamburgers. De hoofdstedelingen zetten zichzelf voor het eerst op het scoreboard door een 2-yard touchdown run van Jonathan Smith mede door een defensive pass interference penalty in de endzone van de Sea Devils. Ook het tweede balbezit van de Admirals resulteerde in een touchdown. Een drive die was begonnen op hun eigen 16-yard line werd door goed uitgevoerde plays tot de 19-yard line van Hamburg gebracht. Vanaf daar verzond Corey Bramlet de bal richting wide receiver Justin McCullum die de bal ving in de endzone van de Duitsers. De 17-0 achterstand was in één kwart teruggebracht tot 17-14.

Het begin van het vierde kwart leverde geen spectaculaire plays op. Dit werd doorbroken door een 4th down conversion van Hamburg en wat voor een. Op de 11-yard line nam Sea Devil head coach Vince Martino de gewaagde beslissing niet voor een zekere field goal te kiezen, maar om de drive door te zetten. De 4th & 1 situatie werd besloten met een pass van Casey Bramlet richting opnieuw Maxwell, die de bal zo de endzone van de Amsterdammers kon inlopen. De daaropvolgende drive van Amsterdam leverde een 27-yard field goal op van kicker Jaret Johnson, wat de achterstand van tien tot zeven punten terugbracht.

Met nog twee minuten op de klok begonnen de Admirals aan hun laatste drive. Ze kwamen tot aan de 5-yard line van de Sea Devils, maar Corey Bramlet kon tot drie keer toe geen vrijstaande Admiral vinden. De derde keer werd de bal zelfs ondergeschept door cornerback Brent Grimes, waarna het over en sluiten was voor de Amsterdammers.

Lang hoeven de Amsterdam Admirals echter niet te wachten op zich te kunnen revancheren. Aanstaande vrijdag staan ze opnieuw tegenover de Hamburg Sea Devils, ditmaal in de Amsterdam ArenA.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Hamburg Sea Devils - Amsterdam Admirals24 - 17
Rhein Fire - Frankfurt Galaxy27 - 24
Berlin Thunder - Cologne Centurions10 - 24

Stand na de vijfde speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy5320
Cologne Centurions5320
Hamburg Sea Devils5320
Berlin Thunder5230
Amsterdam Admirals5230
Rhein Fire5230