Sutil wil starten zonder problemen

John (Spooky4u)
Adrian Sutil heeft slechts drie Grand Prix verreden, maar doet tot op heden niets onder voor zijn teamgenoot Christijan Albers. De Duitser zal in Barcelona voor het eerst op een bekend circuit racen en zijn verwachtingen zijn dus hoger dan normaal.

"Tot op heden is het nog geen probleem geweest dat ik de banen niet kende", vertelt Sutil, " Het is gewoon een kwestie van goed voorbereiden en de lay-out uit je hoofd leren, dan kan je ter plekke gaan fine-tunen. Maar het is ook wel eens leuk om naar een circuit te gaan waar je alles al van weet en gelijk met de afstelling aan de slag te gaan. Bij de twee tests in februari heb ik hier veel kilometers gereden, dus hopelijk heb ik nu geen verkenningsperiode nodig."

"Daar hadden vorige week veel testkilometers bij moeten komen", vervolgt Sutil, "Maar het team kon pas laat naar buiten en toen was het heel erg nat op de baan. Ik reed slechts elf rondjes, maar ik heb wel een gevoel van de auto onder natte omstandigheden gekregen. Dat soort ervaring is erg belangrijk, zeker als het komend weekend weer gaat regenen. Ik wil nu eens een keer zonder problemen door de eerste ronde heen te komen. Voor ons is het nu gewoon heel erg belangrijk om veel ervaring op te doen en geen grote fouten meer te maken."