Bridgestone heeft goede band voor Barcelona

John (Spooky4u)
Kees van der Grint, hoofdingenieur bij Bridgestone, verwacht een goede band te hebben ontwikkeld voor de race in Barcelona. Bridgestone heeft in het verleden nooit een superieure band gehad in Barcelona, maar verwacht nu dat probleem verholpen te hebben.

"In het verleden was er altijd sprake van veel slijtage en korrelvorming in Barcelona, maar dat zal dit jaar minder zijn", vertelt de Nederlander, "De nieuwe banden zorgen namelijk voor een betere balans voor de auto en de laatste aanpassingen aan het circuit zorgen voor lagere snelheden in de laatste bochten, waardoor het circuit minder zwaar zal zijn voor het rubber."

De uitgebreide tests die op Barcelona zijn uitgevoerd heeft door alle teams heeft Bridgestone natuurlijk veel bruikbare data opgeleverd, maar het is nooit een absolute zekerheid dat er een goede keuze gemaakt is in het mee te nemem compound. "Tijdens de test van vorige week zagen we dat de medium band de snellere was, maar we moeten niet vergeten dat de temperaturen hier vorige week lager waren dan normaal. Als het tijdens het raceweekend warmer wordt, dan zal de hardere band waarschijnlijk de meest competitieve zijn. Vorige week hebben we hier ook banden voor nat weer kunnen testen. Zowel de gewone natweerbanden als de banden voor extreem nat weer presteerden goed", legt Van der Grint uit.

Bridgestone zal de harde en medium compound meenemen naar Spanje. Vanzelfsprekend zullen de medium banden visueel herkenbaar worden door de witte lijn.