'Wenger wil Babel aantrekken'

Sjors (Sj0rSz)
Arsène Wenger, trainer van Arsenal, is van plan om Ryan Babel naar Arsenal te halen. De speler van Ajax heeft namelijk een clausule in zijn contract staan. Wanneer de Engelse club negen miljoen euro(ongeveer zes miljoen pond) op tafel legt, dan mag de aanvaller vertrekken.

Twee maanden geleden tekende Babel nog een vernieuwde overeenkomst die hem tot 2010 aan de Amsterdamse club verbindt. Wenger is van mening dat de jonge aanvaller een groot talent binnen Europa is. Het huidige seizoen verliep slecht voor de club uit Londen, waardoor een aantal spelers mogelijk moeten vertrekken. De namen van Fredrik Ljungberg, Mathieu Flamini en Philippe Senderos zijn inmiddels al gevallen.

Verder zou Arsenal ook nog hengelen naar de diensten van Franck Ribéry. De speler komt momenteel nog uit voor Olympique Marseille, maar maakte vorig jaar zomer furore door een goed WK voetbal te spelen. Het enige struikelblok zou het transferbedrag voor de middenvelder kunnen zijn. Deze ligt momenteel rond de 20 miljoen pond.