Higgins te sterk voor Selby

Gerard (RedFever007)
John Higgins is de nieuwe wereldkampioen snooker. De Schot won in de finale, die werd gespeeld over twee dagen, van Mark Selby. Het is voor de tweede keer dat Higgins wereldkampioen wordt, in 1998 won hij van Ken Doherty. Higgins kan 322.200 euro bijschrijven op zijn rekening.

Afgelopen zondag werd het eerste deel van de finale gespeeld, Higgins liet Selby nauwelijks een kans en na het laatste frame van de dag was de stand dan ook 12-4 in het voordeel van Higgins. Op de maandagmiddag waren de rollen echter omgedraaid.Selby won zes frame's op rij en kwam daardoor terug tot 12-10. De laatste sessie ging het aanvankelijk gelijk op, Selby won één frame meer en dat bracht de stand op 14-13, nog steeds in het voordeel van Higgins.

Vervolgens kwam Selby er niet meer aan te pas, Higgins won de volgende vier frame's en werd daarmee de nieuwe wereldkampioen. De 31-jarige Schot volgt daarmee Greame Dott op. Selby maakte dit toernooi de meeste century's, in totaal twaalf stuks. Higgins maakte er één minder. Het totaal aantal century's bedroeg 68. De hoogste break kwam op naam van Ali Carter. Tegen Selby, in de kwartfinale, lukte het Carter om een 144 break te behalen.