Kesler haalt uit naar Van Bommel

Sjors (Sj0rSz)
Henk Kesler heeft zijn kritiek geuit op de aantijgingen van Mark van Bommel richting Marco van Basten. De voorzitter van de Nederlandse voetbalbond heeft in een interview laten weten dat hij zich aansluit bij het selectiebeleid van de bondscoach.

"Als Van Basten vindt dat Van Bommel geen belangrijke speler is voor Oranje, dan heeft hij best wel een punt", liet Kesler weten. "Ik heb alle wedstrijden van Van Bommel in Oranje gezien en dan vraag ik me echt af waarop de media het baseren dat hij zo goed speelt in Oranje. Bij PSV speelde Van Bommel een belangrijke rol, bij Barcelona niet. Bij Bayern is het zo-zo."

De voorzitter van de KNVB liet overigens wel weten niet content te zijn met de afwezigheid van Ruud van Nistelrooy. De aanvaller van Real Madrid wil namelijk niet meer onder Van Basten spelen. "Die is in het verleden wél belangrijk geweest voor Oranje en is dat nu nog voor Real. Die vind ik van een ander kaliber dan Van Bommel."

Kesler liet zich overigens niet van de wijs brengen door het vertrouwen wat de Nederlanders in de huidige bondscoach hebben. "Wij laten ons niet leiden door de waan van de dag. Dat doen die andere zestien miljoen bondscoaches maar. Van Basten doet het goed, En dat vind ík niet alleen, binnen de KNVB is er een brede support voor hem."

Wel liet de voorzitter weten dat er momenteel nog geen plannen zijn om het huidige contract met Van Basten te verlengen. "Blind bijtekenen is er niet bij. Dan gaan we eerst de drie jaar dat we nu samenwerken evalueren."