Uitslag Real Madrid - Sevilla

Maikel (WeebI)
In de strijd om de Spaanse titel heeft Real Madrid de topper tegen Sevilla in eigen huis gewonnen. Twintig man stapten uiteindelijk van het veld bij een 3-2 eindstand.

In de eerste helft lieten beide clubs geen goed voetbal zien. Slechts sporadisch kwam er spektakel, en dat was dan meestal van Madrileense kant. Mahamadou Diarra en Raúl waren dichtbij, maar konden de score niet openen. Enzo Maresca kon dat wel, de middenvelder van Sevilla knalde zijn club vlak voor rust naar de voorsprong vanuit een volley.

Na een uur ging Fabio Capello wisselen. Raúl werd naar de kant gehaald voor Guti, en laatstgenoemde zette vervolgens de wedstrijd naar zijn hand. Eerst zette hij Ruud van Nistelrooij in scoringspositie, en de Nederland rondde fraai af. Even later miste Daniel Alves namens Sevilla een niet te missen kans, en ontving Luis Fabiano een rode kaart, terwijl hij klaar stond om in te vallen. Waarschijnlijk zei hij iets naar de grensrechter, aangezien deze iets aan de arbiter meldde.

In de 78e minuut had Guti weer een mooie assist in huis. Ditmaal mocht Robinho scoren na een pass van de Spanjaard. De Braziliaan kreeg echter na zijn goal tweemaal geel toen hij zowel zijn shirt uittrok en zijn treffer vierde met een fan. Real moest dus verder met tien man, al duurde dat slechts een paar minuten. Diarra kreeg door toneelspelen het voor elkaar om Aitor Ocio van het veld te laten sturen.

Vijf minuten voor tijd counterde de thuisploeg naar een marge van twee goals. Een schot van Sergio Ramos werd door doelman Andrés Palop nog gekeerd, maar Van Nistelrooij was alert in de rebound, en werd door zijn kopgoal alleen topschutter in de Primera División. In blessuretijd zorgde Ernesto Chevanton nog voor de aansluitingstreffer namens Sevilla, maar de drie punten bleven in Madrid. Real Madrid blijft op twee punten achterstand van Barcelona, maar heeft nu ook twee punten voorsprong op Sevilla.

Real Madrid CF - Sevilla FC 3-2
41' Maresca 0-1
62' Van Nistelrooij 1-1
79' Robinho 2-1
85' Van Nistelrooij 3-1
90+3' Chevanton 3-2

74' Luis Fabiano (Sevilla)
79' Robinho (Real Madrid/2x geel)
83' Ocio (Sevilla)