Van Gaal ongelukkig met arbiter Van Egmond

René (Eilanden)
Na de verloren bekerfinale tegen Ajax was AZ-trainer Louis van Gaal trots op de prestatie van zijn spelers. Hij was echter minder te spreken over scheidsrechter Dick van Egmond.

"Van Egmond heeft ons twee strafschoppen onthouden. Donk werd onderuit getrokken voordat zijn doelpunt werd afgekeurd. Ook Cziommer werd in het strafschoppengebied neergehaald. Van Egmond floot toen weer niet. Het was wel een knotsgekke wedstrijd", aldus Van Gaal.

Ook was de AZ-coach niet te spreken over de wijze waarop besloten was aan welke kant de strafschoppen werden genomen: "Ik vond het ook teleurstellend dat we na de verlenging de strafschoppen voor de tribunevakken met Ajax-supporters moesten nemen. Ik dacht aanvankelijk dat de commerciële zender Tien dat had geregeld. Dat was echter niet zo. Het lag opnieuw aan Van Egmond. Die had voor de wedstrijd al bepaald aan welke kant de strafschoppen werden genomen. Dat gebeurt nergens in de wereld. In andere landen bepaalt het lot op welk doel de strafschoppen worden genomen. Maar ik zal wel een slechte verliezer zijn. Ik zeg niet dat we door Van Egmond de strafschoppen hebben verloren. Ik vind het wel heel vreemd."