Afspraak tussen Everton en ManUnited onderzocht

Olga (Nuongirl)
Er zal een onderzoek worden gestart naar de afwezigheid van Tim Howard tijdens het competitieduel tussen Everton en Manchester United op 28 april. Volgens een woordvoerder van de Engelse Premier League had de doelman geen enkele reden om de wedstrijd tegen zijn oude werkgever te missen.

Afgelopen zomer huurde Everton Howard van United. In een clausule in het contract stond dat het Howard werd verboden om te spelen tegen zijn eigenlijke werkgever. Afgelopen februari werd de Amerikaan definitief vastgelegd door Everton, waarna de papieren clausule werd omgezet in een mondeling akkoord.

De zegsman van de Premier League laakt de afspraak. "Aangezien de transfer van Howard definitief is geworden, bestaat er geen enkele reden waarom hij niet kon spelen. Als wij op de hoogte waren geweest van deze clausule, hadden we de transfer nooit goedgekeurd."

David Moyes, de trainer van Everton, heeft gezegd dat hij geen problemen heeft met de mondelinge afspraak. "United wilde de clausule ook na de verhuurperiode blijven behouden. Het was een van de redenen dat we Howard nu al konden vastleggen."

De 27-jarige Howard werd tegen United vervangen door Iain Turner. Het elftal van Alex Ferguson wist tegen Everton een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning.