Ook Selby in finale WK Snooker

Maikel (WeebI)
Mark Selby heeft zich geplaatst voor de finale van het Wereldkampioenschap Snooker in Sheffield. De Engelsman versloeg zijn landgenoot en ex-wereldkampioen Shaun Murphy met 17-16.

Het zag er niet altijd even rooskleurig uit voor Selby, die net als zijn opponent al uren aan de tafel had gestaan in de voorgaande twee weken. Na een 16-14 achterstand wist de man uit Leicester zich toch te herpakken om zo uiteindelijk Murphy van de tafel te vegen. Door de overwinning is Selby pas de derde qualifier die zich plaatst voor de finale, na Terry Griffiths (1979) en zijn verslagen tegenstander Shaun Murphy (2005).

Na de laatste interval zag het er goed uit voor Murphy. Hij spurtte naar een leiding van twee frames, ondanks het feit dat Selby hierin niet kansloos was. Murphy hoefde nog maar één frame te winnen voor de overwinning, maar kon niet voorkomen dat Selby in de twee volgende met behulp van welgeplaatste snookers de stand weer gelijk trok. In het 33e en laatste frame maakte Selby een cruciale break van 64, die uiteindelijk voldoende bleek te zijn toen Murphy zijn opponent niet wist te snookeren.