Uitslagen 1/2 finales UEFA Cup (03/05)

Sven (Svensational)
Sevilla en Espanyol hebben zich vanavond weten te plaatsen voor de finale van de UEFA Cup. Deze geheel Spaanse finale vindt 16 mei plaats op het Hampden Park in Glasgow.

Na de 3-0 van vorige week was Espanyol wederom de baas over Werder Bremen. In het Weser-Stadion in Duitsland werd het 2-1 voor de bezoekende ploeg.

Werder Bremen begon goed aan de wedstrijd, al in de vierde minuut kwam de Duitse ploeg op voorsprong door een doelpunt van Almeida. De spits kwam vrij voor de keeper maakte door middel van een lob het eerste doelpunt van de avond. Na 20 minuten maakte Miroslav Klose, die na dit seizoen waarschijnlijk naar Bayern München vertrekt, een schwalbe die door de scheidsrechter werd gezien. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon zich gaan douchen.

Na de rust belandde een vrije trap van Naldo in de Spaanse muur, Espanyol begon een tegenaanval met een succesvol resultaat. Doelman Reinke liet een voorzet los, waarop Corominas de gelijkmaker binnentikte. Nadat Lacruz tien minuten later de 2-1 binnenkopte op een corner van Luis Garcia, was de wedstrijd gespeeld. Espanyol speelde de wedstrijd rustig uit en staat dus in de finale van de UEFA Cup.

Werder Bremen - Espanyol 1-2
4' Almeida 1-0
50' Corominas 1-1
60' Lacruz 1-2

Scheidsrechter: Layec (Fra)
Toeschouwers: 37.000
Rood: Klose (2xg)
Geel: Almeida (Werder Bremen), Zabaleta, Corominas, L.Garcia (Espanyol)

Opstellingen

Werder Bremen: Reinke, Owomoyela (Schindler/46), Naldo, Pasanen, C.Schulz, D.Jensen (Womé/70), Frings (Baumann/76), Diego, Hunt, Klose, Almeida

Espanyol: Gorka Iraizoz, Lacruz, Torrejón, Jarque, D.Garcia, Corominas, Zabaleta (Ángel Martínez/65), L.Garcia, Ito, Riera (Rufete/71), Tamudo (Julián/79)


Sevilla wist zich vanavond voor de tweede opeenvolgende keer te plaatsen voor de finale. Verloor het vorige week nog met 1-0, vandaag wisten ze zich met een 2-0 overwinning te verzekeren van de eindstrijd.

Osasuna leek vandaag naar Sevilla te zijn afgereisd met slechts als doel het verdedigen van de voorsprong. Na 37 minuten moest dit plan echter worden aangepast, aangezien Sevilla-spits Fabiano toen de 1-0 binnenschoot. Met een laag schot verschalkte hij keeper Ricardo. Nog voor rust kreeg Kanouté de kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal had te weinig kracht om doel te treffen.

Na rust was de eerste kans voor Osasuna. Webo was echter te gehaast en zijn schot ging over het doel heen. Hierna volgde een aanval van Sevilla, Alves gaf een voorzet op Renato, die met rechts knap binnenschoot. Hoewel Osasuna wel aandrong, kwam het er niet meer echt van. Webo schoot nog tegen de paal, maar veel meer zat er niet in. Sevilla hield stand en speelt dus binnenkort de finale tegen Espanyol.

Sevilla - Osasuna 2-0
37' Fabiano 1-0
53' Renato 2-0

Scheidsrechter: Poll (Eng)
Toeschouwers: 45.000
Geel: Duda, Escudé (Sevilla), Cuéllar, Nekounam, Munoz (Osasuna)

Opstellingen

Sevilla: Palop, Martí, Javi Navarro, Escudé, Puerta, Daniel Alves, Poulsen, Renato (Occio/88), Correia (Duda/27), Fabiano (Kerzjakov/73), Kanouté

Osasuna: Ricardo, Corrales, Cuéllar, Cruchaga, Izquierdo (Munoz/83), López, García, Nekounam, Puñal (Valdo/61), Juanfran (Delporte/71), Webó