Estoril Open: Mathieu verrast González

Maurice (Maurisico)
Paul-Henri Mathieu heeft de tweede ronde van Estoril Open bereikt. Mathieu versloeg Fernando González en dat was een verrassing.

De ongeplaatste Mathieu was in de eerste ronde in twee sets te sterk voor Gonzalez. De Chileen, nummer vier van de plaatsingslijst van het Portugese ATP-toernooi, verloor met 6-2, 6-4. Mathieu was in tachtig minuten klaar met de finalist van de Australian Open.

Gonzalez is normaal gesproken een echte gravelbijter maar stuitte nu op een man in vorm. Mathieu kwam immers helemaal warm gespeeld naar Portugal. Zondag pakte Mathieu zijn derde ATP-titel door in het Marokkaanse Casablanca te winnen.

Andere uitslagen
Richard Gasquet plaatste zich als tweede Fransman voor de tweede ronde van de Estoril Open. De nummer vijf van de plaatsinglijst klopte de Wit-Rus Max Mirnyi in twee sets: 6-3, 6-3. Florent Serra haalde de volgende ronde niet. Hij verloor in drie sets van de Rus Dmitry Tursunov (6): 4-6, 6-3, 6-1. De Argentijn Agustin Calleri (7) rekende in drie sets af met Danai Udomchoke uit Thailand: 6-4, 4-6, 6-1.

De overige elf geplande partijen van dinsdag op de Estoril Open werden dinsdag uitgesteld vanwege de regen.