Ecclestone wil samenwerken met A1GP

John (Spooky4u)
Bernie Ecclestone ziet het wel zitten om samen met de A1GP organisatie een nieuwe klasse op te zetten. De Engelsman denkt niet dat de A1GP een lang leven beschoren is, maar met een samenwerking tussen beiden zou er volgens Ecclestone een mooie opstapklasse naar de Formule 1 kunnen komen.

Ecclestone wil de nieuwe klasse in het winterseizoen laten plaatsvinden, precies de tijd waarin de A1GP hun races voornamelijk geplanned hebben. De A1GP organisatie ziet dus twee mogelijkheden, of ze worden grote concurrenten of ze gaan samenwerken. Als het aan A1GP-directeur Toni Teixeira ligt, dan wordt het de laatste optie: "Als we met hem moeten concurreren wordt het heel moeilijk. Ik hoop dat we samen kunnen werken en tot een soort compromis kunnen komen. Dan zie ik nog een lange en mooie toekomst voor de A1GP. Het eerste seizoen was er één met veel fouten en slechte promotie, maar daar hebben we van geleerd. Het tweede seizoen ging al veel beter met uitverkochte races en volle tribunes zoals in Nederland en Nieuw-Zeeland."

Ecclestone heeft nog niet met de A1GP organisatie gesproken, maar heeft al wel een duidelijk beeld voor ogen: "Er is ruimte voor een raceklasse die jonge coureurs opleidt en de ervaring geeft voor het laatste stapje richting de Formule 1. De A1GP doet dat niet. Een GP3-serie (zo zou de klasse moeten heten) zou een nieuwe mogelijkheid scheppen voor jonge coureurs om in deze wereld te geraken."