Henry haalt uit naar Tottenham Hotspur

Olga (Nuongirl)
De aanvaller van Arsenal, Thierry Henry, heeft flink uitgehaald naar de manier waarop de Tottenham Hotspur-fans en -spelers het gelijke spel tegen Arsenal vierden tijdens de 35e speelronde.

Diep in blessuretijd maakten the Spurs nog 2-2 dankzij een schot van Jermain Jenas. De middenvelder schoot van achttien meter raak. Spelers en publiek op White Hart Lane vierde het uitbundig, terwijl de geblesseerde Henry verbaasd op de tribune zat. "Waar ik om kan lachen is de manier waarop Tottenham het altijd viert als ze gelijk spelen tegen ons. Ik wil ze er nog maar eens aan herinneren dat ze nog nooit Champions League gespeeld hebben. Dus ik was erg verbaasd over hun reactie na het laatste fluitsignaal," aldus de Fransman. "Ik moest twee keer kijken wat de score op het scherm was, want het leek wel alsof ze een overwinning vierden. Toen ik de gelijkmaker vorig jaar op Highbury vierde deed ik dat zo omdat die goal van grote waarde was. Het doelpunt was uiteindelijk goed voor de vierde plek. Ik zou een doelpunt niet zo uitbundig vieren alleen omdat we gelijk gespeeld zouden hebben tegen Tottenham."

"Het was hetzelfde toen wij er in 2004 kampioen werden. Zij maakten 2-2 gelijk en toen zag ik Mauricio Taricco juichen waarbij hij zichzelf blesseerde. Ik zei tegen hem: 'Realiseer jij je wel dat we maar een punt nodig hadden en dat we nu de titel op jullie eigen veld vieren?'".