"Kroon nieuwe Boogerd"

Michiel (WanEnOonlie)
Karsten Kroon moet er nog even op wachten: de laatste wedstrijd van Michael Boogerd is immers nog niet verreden. De 31-jarige CSC-renner wil 'living legend' Boogerd echter graag opvolgen als specialist op de voorjaarsklassiekers.

Kroon heeft nog nooit een podiumplaats behaald op een klassieker, maar acht zich met vierde plaatsen op de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen toch een grote kanshebber. Zin heeft hij in ieder geval in Luik-Bastenaken-Luik, met als voornaamste doel: "De Saint-Nicolas overleven." Dan kan er volgens de Drentse wielrenner nog een hoop gebeuren.

Kroon is de laatste tijd wat meer in het nieuws nu Boogerd gemeld heeft te stoppen na dit jaar. Geruchten gingen dat Kroon wel eens terug zou kunnen gaan keren naar het vertrouwde Rabo-nest. Noch Rabobank, noch CSC heeft die (premature) achterkamerpraat echter bevestigd of ontkend.
Kroon is gepast trots op alle geruchten omtrent zijn persoontje. "Het is toch ook een compliment als mensen zeggen dat ik in de klassiekers het stokje van Michael moet overnemen?"