Geen deal Prodrive en McLaren

Sander (sanger)
Volgend seizoen zal Prodrive als twaalfde team gaan deelnemen aan het Formule 1-circus. Desondanks heeft het team nog altijd geen concrete plannen bekend gemaakt. Volgens de geruchtenmolen zou het team gebruik gaan maken van een klantenchassis, om precies te zijn van McLaren.

De geruchtenmolen is op gang gekomen omdat Dave Richards, de initiator van Prodrive F1, een aantal malen is gesignaleerd met Ron Dennis, teambaas van McLaren-Mercedes. Desondanks probeert Ron Dennis de geruchten dat er een contract is te ontkrachtten: "Het enige gesprek dat ik met David Richards heb gevoerd, was over de mogelijkheid om chassis’ te kopen en te verkopen. McLaren Marketing steunt het idee en ik zou een deal met een ander Formule 1-team ook zeker niet uitsluiten, maar het is te voorbarig om te denken dat het hier Prodrive betreft."

In tegenstelling tot Williams en Spyker F1 ziet Dennis wel degelijk voordelen als het om klantenchassis gaat: "Ik zie de voordelen en de nadelen van deze regel in. Persoonlijk vind ik dat een constructeur ook precies dat zou moeten zijn, een constructeur. Dat houdt dus in dat teams hun eigen chassis zouden moeten bouwen. Echter, als deze regel doorgang zal vinden, dan zullen wij als McLaren samen met onze collega’s van Mercedes-Benz, het zeker overwegen om een 'B-team' te voorzien van ons materiaal. Verder zal het ondanks de hogere kosten die het met zich mee brengt om een 'B-team' te voorzien van het materiaal, de ontwikkeling van het chassis en de motor ten goede komen. Dus er zijn meer positieve punten dan negatieve punten."

Overigens is nog altijd niet bevestigd dat er vanaf 2008 daadwerkelijk gebruik gemaakt mag worden van een klantenchassis. Het is nog niet officieel opgenomen in de reglementen. Met de huidige rel rondom de klantenchassis is het nog maar afwachten of het daadwerkelijk zover komt.