Uitslag Real Madrid - Valencia

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft vanavond goede zaken gedaan in de strijd om de Spaanse landstitel. In het eigen Bernabéu stadion werd Valencia met 2-1 naar huis gestuurd.

In de eerste helft liet de thuisploeg een sterk staaltje voetbal zien, hetgeen leidde tot het eerste doelpunt. Een voorzet van Miguel Torres kwam tot bij Ruud van Nistelrooij, die vervolgens uithaalde en Santiago Cañizares verschalkte. De voorhoede van Valencia kon niets uitrichten, waardoor de ruststand op 1-0 werd bepaald.

De bezoekers begonnen gretig aan het tweede bedrijf, en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Fernando Morientes scoorde tegen zijn oude club, op aangeven van Joaquin Sánchez. De twee clubs gingen gelijk op, tot de van een blessure herstelde David Beckham mocht invallen. De Engelsman bezorgde een vrije trap panklaar op het hoofd van Sergio Ramos, en de verdediger kopte raak. In de slotfase had Del Horno nog een mooi schot in huis, en was ook Van Nistelrooij nog dichtbij een beslisser, gescoord zou er niet meer worden.

Door de winst is Real Madrid gestegen naar de tweede plaats, op twee punten van Barcelona. Sevilla kan de tweede plaats echter heroveren bij winst op Athletic Club de Bilbao. Valencia blijft vierde en houdt uitzicht op Europees voetbal. Het gat met de koploper is zes punten met één wedstrijd meer gespeeld.

Real Madrid CF 2-1 Valencia CF
18' R. van Nistelrooij 1-0
51' F. Morientes 1-1
74' S. Ramos 2-1