Renault ziet kansen verdwijnen

John (Spooky4u)
Renault F1 heeft de hoop op het prolongeren van hun wereldtitel opgegeven. De Fransen staan na drie Grand Prix op een vierde plaats in het klassement, maar heeft inmiddels al dertig punten achterstand op Ferrari en McLaren Mercedes.

Giancarlo Fisichella, de eerste coureur van Renault, had voor het seizoen nog uitgesproken dat hij voor het kampioenschap zou kunnen gaan, maar het team heeft eerder moeite met het grote middenveld achter zich te houden. "Ik ben momenteel erg teleurgesteld. Voor de eerste races van het seizoen dacht ik om het wereldkampioenschap mee te kunnen strijden, maar helaas blijkt dit niet mogelijk", vertelt de Italiaan na de race van Bahrein.

De oorzaak van het probleem is volgens teambaas Flavio Briatore de lange seizoensstrijd van 2006. "We hebben de fout gemaakt om ons vorig jaar te lang te concentreren op de ontwikkeling van de 2006 auto. De tijd die we daarmee verloren kunnen we nu nooit meer goedmaken. Het enige was we nog kunnen proberen is om onze gemaakt fouten zo goed mogelijk te trachten te corrigeren en we hopen dat dit ons binnen de komende drie races zal zullen", aldus Briatore.