Vooruitblik: 1/2 finale KNVB Beker

JJdJ1984
Woensdag en donderdag staan de halve finales om de KNVB Beker op het programma. Woensdag zal Ajax het thuis opnemen tegen RKC Waalwijk, AZ zal thuis tegen NAC strijden om een plaats in de bekerfinale.

Zestienvoudig bekerwinnaar Ajax zal het woensdagavond opnemen tegen RKC Waalwijk. Ajax doet in de competitie nog mee om het kampioenschap. RKC Waalwijk is nog aan het strijden om de nacompetitie te ontlopen. In de competitie eindigde de wedstrijd in de ArenA in een klinkende overwinning voor de Amsterdammers (5-0) in Waalwijk ging het gelijk op en werd het 2-2.

Bij de Amsterdammers zullen Zdenek Grygera, Jaap Stam, Edgar Manucharyan, Leonardo en Hedwigus Maduro afwezig zijn door blessures. De Waalwijkers kunnen beschikken over een volledig fitte selectie. De wedstrijd staat onder leiding van Ruud Bossen, zijn assistenten zijn Patrick Gerritsen en Hans Olde Olthof en de vierde official is Pol van Boekel. Ajax - RKC Waalwijk begint woensdag om 20:45 uur.

Deze wedstrijd is woensdagavond gespeeld voor een wedstrijdverslag kun je hier klikken



De andere halve finale gaat tussen AZ en NAC Breda. AZ doet net als Ajax nog mee om het kampioenschap in de Eredivisie, NAC probeert zich bij de eerste negen in de eredivisie te scharen om een plaats in de Uefa Cup play-offs. In de competitie is het duidelijk als we naar de onderlinge resultaten kijken dat AZ een makkelijk avondje zal krijgen. De thuiswedstrijd in het begin van het seizoen eindigde in een 8-1 voor de Alkmaarders. Twee weken geleden eindigde het duel in Breda in 1-4. In onderlinge bekerduels staat NAC op voorsprong, van de drie duels wonnen de Brabanders alle wedstrijden.

AZ zal in het duel tegen NAC opnieuw Joey Didulica en Rogier Molhoek missen. Het meespelen van Stijn Schaars is nog niet geheel zeker. Bij de Brabanders zullen Gert-Jan Tamerus en Patrick Mtiliga ontbreken. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Pieter Vink, zijn assistenten zijn Wilco Lobbert en Wilfred van der Pas. De vierde official is Richard Liesveld. AZ - NAC Breda begint donderdag om 20:45 uur.