Newcastle dreigt FA met rechtszaak

Olga (Nuongirl)
Newcastle United heeft de Engelse voetbalbond FA gedreigd voor de rechter te dagen als de FA binnenkort geen schadeclaim aan de Engelse voetbalclub betaalt.


Owen liep tijdens het WK in de wedstrijd tegen Zweden een ernstige knieblessure op. De verwachting was dat de aanvaller een heel seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Een onverwacht sneller herstel lijkt Owen eerder op de velden terug te brengen. De bondscoach van Engeland, McClaren, zou Owen daarom alsnog op kunnen roepen voor het duel tegen Estland.

Als het aan Newcastle ligt, gaat dat feest echter niet door zolang de FA niet wil betalen. "Als de FA ons geen eerlijke compensatiesom geeft voor de blessure van Owen dan nemen we maatregelen," aldus Freddy Shepherd, de voorzitter van Newcastle. "We willen de medische kosten sowieso vergoed zien en als de FA zo doorgaat dan schakelen we onze advocaten in."

"Wij hebben nog geen cent gehad om Owen's revalidatiekosten mee te betalen. Ze hebben zelfs geen aspirine vergoed. Op het moment dat Michael in het vliegtuig naar huis zat hebben ze alle banden doorgeknipt. Ik wil nog zeker 150.000 pond van ze ontvangen. Als het zo doorgaat dan moeten we wel naar de rechter. Zij lenen immers een speler van ons, brengen hem geblesseerd terug en vergoeden vervolgens niks. Zo werkt het dus niet."