NFLE: Admirals verliezen eerste wedstrijd

Richard (Rieleks)
De Amsterdam Admirals hebben hun eerste wedstrijd in de NFL Europa verloren. Frankfurt Galaxy bleek in de tweede helft veel sterker en won daarmee de rematch van de World Bowl van afgelopen jaar.

Het begon nog goed voor de Admirals. Hun eerste drive werd direct bekroond met een 7-yard touchdown pass van quarterback Drew Olson naar wide receiver Justin Surrency. Het antwoord van de Galaxy liet niet lang op zich wachten. Nog in het eerste kwart kwamen zij langszij door een 21-yard touchdown pass van O’Sullivan naar wide receiver Felton Huggins.

Ook het tweede kwart begon goed voor de Amsterdammers. Een goede drive, waarin zij 45 yards overbrugden door middel van een penalty wegens pass interference, werd besloten met een 12-yard touchdown pass van Olson naar wide receiver én publiekslieveling Skyler Fulton. Ook ditmaal liet het antwoord van de Galaxy niet lang op zich wachten. Backup quarterback Eakin vond wide receiver Aaron Hosack met een 60-yard touchdown pass en zette zo de 14-14 op het scorebord.

In de tweede helft ging het mis bij Amsterdam. De defense van de Frankfurters liet geen enkele score meer toe, terwijl kicker Rhys Loyd van respectievelijk 42 en 25 yards een field goal maakte. Tussendoor maakte Aaron Hosack zijn tweede touchdown door wederom een lange bal van te vangen, ditmaal van O’Sullivan. De 41-yard touchdown pass was niet het laatste wapenfeit van de gastheren. Loyd schoot de bal ook nog eens van 26 yards door de palen, waarmee hij de eindstand op 30-14 bepaalde.

De Frankfurt Galaxy mag deze goede start gaan voortzetten bij de Cologne Centurions, terwijl de Amsterdam Admirals zich kunnen herstellen tegen Rhein Fire in de eigen Amsterdam ArenA.