[GP2] Ho-Pin Tung redelijk tevreden

Olga (Nuongirl)
Debutant Ho-Pin Tung hield een pijnlijke pols over aan zijn crash in de vierde ronde, toen hij tijdens tweede GP2-race van dit weekend van de baan werd getikt door een concurrent.

"Ik reed op de 9e plek, kort nadat de safety car naar binnen was gegaan, ik verdedigde mijn racelijn, kreeg een tik achterin en ik ging rechtsaf de muur in," aldus een teleurgestelde coureur in het hete Bahrein, waar de eerste races werd gehouden in de GP-2 Series. Zaterdag eindigde Ho-Pin Tung op een keurige 15e plek.

De start vandaag was goed, Ho-Pin vertrok van een 15e plaats en slaagde erin om incidenten voor hem en de rommel op de baan te omzeilen en reed daarna al op een 9e plaats toen het ongeluk gebeurde. De stewards van de wedstrijd onderzochten direct de aanrijding en kwamen tot de conclusie dat Ho-Pin Tung geen enkele blaam treft. "Dit is balen, je wilt alles doen om in je eerste race weekend te finishen en als het even kan ook op een goede plaats en dat gebeurt er dit". De veroorzaker van het drama, de Japanse DAMS-rijder Kazuki Nakajima was in Race 1 ook al betrokken bij een grote crash.


"Mijn eerste weekend in GP2 daar kan ik niet tevreden over zijn, ik wil winnen. Maar we hebben het al met al niet slecht gedaan. Het was enorm wennen in de GP2-auto, alles is anders, de remmen, de down force, het schakelen, maar ik ga me met elke meter meer thuis voelen. Ik heb hoopvol gestemd voor Barcelona, maar ik realiseer me dat iedereen daar onlangs nog heeft getest en ik niet. Maar ik ga er voor!," aldus Ho-Pin.