Ronaldo langer bij United

Olga (Nuongirl)
Cristiano Ronaldo is akkoord gegaan met een nieuw contract dat hem tot 2012 aan Manchester United bindt. Dit heeft de Engelse club vandaag bekend gemaakt.

De 22-jarige Portugese aanvaller blinkt dit seizoen bijna wekelijks uit, en mede daarom werd hij in verband gebracht met onder meer Real Madrid en Valencia CF. Hij is echter gelukkig in Engeland, al leek dat nog niet aan het begin van dit seizoen. De Portugees lag toen in Engeland zwaar onder vuur voor zijn rol bij de rode kaart van Wayne Rooney in de kwartfinales van het wererldkampioenschap voetbal in Duitsland. Dankzij zijn spel wist Ronaldo de harten van de ManU-fans echter te heroveren.

"Ik ben verrukt", aldus Ronaldo. "Ik sprak met Alex Ferguson en voorzitter David Gill en iedereen wist dat ik wilde blijven. Ik ben erg gelukkig bij de club en wil prijzen winnen."

Ook Ferguson is blij met een langer verblijf van de Portugees. "Dit is fantastisch nieuws. Hij ligt goed bij het team, de staf en de fans en gaat een van Manchester Uniteds grootste spelers worden."