[WTCC] Vanaf 2009 over op biobrandstof

Sander (sanger)
Tijdens het FIA World Motor Sports Council is unaniem ingestemd met de overstap op biobrandstof voor het World Touring Car Championship. Hiermee is het WTCC de eerste raceklasse ooit die deze stap maakt.

Vanaf volgend seizoen zal de biobrandstof (bio-ethanol) al beschikbaar zijn, naast de ongelode benzine en diesel. Vanaf 2009 zal er uitsluitend bio-ethanol beschikbaar zijn. "De FIA WTCC is een uitstekend platform om biobrandstoffen onder de aandacht te brengen. Vooral door de grote overeenkomsten tussen de toerwagens en de gewone auto's op de weg. In de toekomst zal er in de racesport steeds meer overgestapt worden op biologische brandstoffen. De WTCC loopt hier graag in voorop," aldus Jacques Behar, directeur van KSO die de races promoot.

Er is een ontwikkelingsprogramma opgestart waarin alle aandeelhouders, sponsoren en fabrikanten zich verenigd hebben. Het is de bedoeling dat er een brandstof gevonden word die minder fossiele componenten bevat. De resultaten uit dit ontwikkelingsprogramma zullen uiteindelijk worden voorgelegd aan het FIA Technical Department, die haar goedkeuring moet geven.