Renault zou ook met Alonso niet sneller zijn

John (Spooky4u)
Renault zou ook met Fernando Alonso dit jaar niet vooraan mee kunnen strijden, dat vindt zijn voormalig teamgenoot Giancarlo Fisichella. Volgens de huidige Renault coureur zou zelfs de wereldkampioen het verschil niet goed kunnen maken.

"Fernando is een fantastische coureur maar op dit moment hebben we meer dan een seconde nodig en er bestaan geen coureurs die een seconde sneller kunnen zijn dan iedereen”, aldus de Italiaan. “Dus zelfs met Fernando zou het hetzelfde verhaal zijn geweest. Ik denk niet dat het slechter gaat omdat hij is vertrokken." Het team heeft inmiddels al meerdere keren duidelijk gemaakt dat de tegenvallende resultaten tot dusver niet liggen aan het vertrek van Alonso. Het Franse team zou voornamelijk moeite hebben met de overstap naar Bridgestone, maar heeft volgens eigen zeggen ook het aerodynamische pakket niet op orde. Dat er problemen zijn werd afgelopen race pijnlijk duidelijk, beide wagens wisten zich niet voor de laatste kwalificatie sessie te plaatsen en haalden in de race slechts drie punten.

Ook in Bahrein verwacht het team geen grote sprongen vooruit te maken. Het team rijdt met dezelfde wagen als in Maleisië en er zijn geen grote updates gepland. Voor Bahrein hebben we exact dezelfde auto als in Maleisië. Dus we kunnen verwachten dat we weer zullen moeten vechten om wat punten te scoren, tenzij het circuit heel goed voor ons is maar daar ben ik niet zo optimistisch over. We hebben op dit moment weinig tractie en simpelweg weinig grip. In de kwalificatie is het gat, tussen ons en de kop van het veld, anderhalve seconde en tijdens de race ongeveer één seconde. Soms zitten we er bij, soms zijn we compleet verloren. Maar je weet het nooit. In de fabriek werken ze heel hard om de auto te verbeteren. Soms heb je een maand nodig om weer terug te komen en soms loop je een heel seizoen achter de feiten aan", legt Fisichella uit.