Bandenkeuze Maleisië

John (Spooky4u)
Bridgestone heeft de bandenkeuze voor Maleisië bekend gemaakt. Voor elk team zullen de medium en harde banden beschikbaar zijn. De medium banden zullen door een witte lijn herkenbaar gemaakt worden.

Kees van de Grint, topman van Bridgestone, verwacht een goede bandenkeuze gemaakt te hebben voor de teams: "Uit de gegevens van de test kunnen we vertrouwen hebben dat onze beide specificaties goed zullen omgaan met de hitte. We ondervonden geen problemen. Omdat we de twee hardste bandencompounds selecteerden zal de harde band iets minder grip geven op een vuile baan maar door de verbetering in de loop van het weekend mag dat geen probleem opleveren. De medium harde band levert veel grip en de slijtage valt mee waardoor er veel mogelijke strategieën zijn."

Omdat het weer in Maleisië zeer veranderlijk is heeft Bridgestone ook de regenbanden goed laten testen: "Tijdens de test kregen we al veel regen en we reden met de wet en extreme wet banden. Een probleem met regen is dat je moeilijk warmte kunt houden in de banden. Aangezien het hier echter warme regen is, was het geen probleem om de banden op temperatuur te houden. Ik verwacht goede prestaties van onze regenbanden als we tijdens de race regen krijgen."