Chelsea ziet Hiddink wel zitten

Luuk (Arockalypse)
De functie van Chelsea-coach José Mourinho wordt met de dag twijfelachtiger. Volgens "The Independent" wil het bestuur van de Londense club de structuur voor komend seizoen drastisch veranderen. Hiddink is één onderdeel van die nieuwe structuur.

De relatie tussen Chelsea-eigenaar Roman Abramovich en José Mourinhou is al enige tijd flink beschadigd. Abromovich is het eigenwijze gedrag van Mourinho spuugzat en wil de trainer volgend seizoen liever niet meer zien op Stamford Bridge.

Om dergelijke taferelen te voorkomen lijkt het Abromovich geschikt om volgend seizoen te kiezen voor een staf met twee trainers en daarnaast een adviseur. Één trainersplaats is hoogstwaarschijnlijk voor de Israëliër Avram Grant. Grant is op het moment technisch directeur bij Portsmouth en was van 2002 tot 2006 bondscoach van Israël. De andere coach bij The Blues zou een Engelsman moeten worden.

De adviserende rol die de geldschieter van Chelsea in gedachten heeft zou weggelegd zijn voor Guus Hiddink. De Achterhoeker zou dan een adviserende rol krijgen boven de twee hoofdtrainers. Als bondscoach van Rusland heeft Hiddink veel contact met Abamovich, die veel vertrouwen heeft in de Nederlander. Tevens zou de functie bij Chelsea te combineren zijn met een bondscoachschap.